Colman's mosterdpoeder - 113 gram

De bekende Britse mosterdpoeder, voor sauzen, soep, dressings etc.

Lees meer...
Artikelnummer: FOODbazar Classics

Colman's Mustard Powder

Mosterd wordt gemaakt van mosterdolie die gewonnen wordt van koolzaad. De mosterd van Colman is geler dan de mosterd van andere merken en scherper van smaak. Door dit poefer te mengen met water kan men zelf mosterd maken. Gebruik daartoe koud water, roer poeder en water tot een mooi glad papje en laat het minimaal tien minuiten staan zodat de smaak zich optimaal kan ontwikkelen.. Als een mildere smaak is gewenst kan het water worden vervangen door melk of room, maar uiteraard kan ook worden geëxperimenteerd met bijvoorbeeld honing.

Geschiedenis*

In 1814 nam molenaar Jeremiah Colman (1777-1851) een mosterdfabriekje in Norwich over. Zijn fabriek was gevestigd in de Stoke Holy Cross Mill. Jeremiah Colman was getrouwd maar had geen kinderen, dus in februari 1823 nam hij zijn geadopteerde neef James (1801-1854) in het bedrijf op waarna het J&J Colman werd genoemd. Ze maakten mosterd, bloem, stijfsel en maismeel.

Neef James had een zoon, Jeremiah James Colman (1830-1889). In 1853 brak er brand uit. Nadat de schade hersteld was, introduceerde het bedrijf in 1855 de stierenkop als handelsmerk. J&J Colman had 200 werknemers toen neef James de fabriek verhuisde naar de huidige locatie in Carrow, waar nu het Carrow Road voetbalstadion staat. Met zijn vooruitziende blik richtte hij een schooltje op voor de kinderen van hun werknemers. Ook had hij een verpleegster in dienst voor de verzorging van zijn werknemers en hun gezinnen. Zijn zoon Jeremiah James zette dit werk voort.

In 1866 werd de rode en gele kleur toegevoegd die nog steeds gebruikt wordt. Koningin Victoria gaf het merk het predicaat Koninklijk (Manufacturers to Her Majesty). Colman maakte ook mosterd voor Napoleon III, Edward VII en Victor Emanuel II van Italië.

In 1874 had de fabriek in Carrow al 1500 werknemers en in 1880 ruim 2200. Indirect hadden ook nog 4000 mensen een inkomen door hun bedrijf, dat steeds meer mosterdfabriekjes overnam. In 1926 nam Colman het bedrijf R.T. French′s Cream Salad Mustard over, waarna ze de grootste mosterdproducent van Europa waren.

In 1995 werd Colman overgenomen door Unilever UK & Ierland. De fabriek bleef in Carrow.

*(bron: Wiki[pedia) 

 

0 sterren op basis van 0 beoordelingen
Wij slaan cookies op om onze website te verbeteren. Is dat akkoord? Ja Nee Meer over cookies »