Chardonnay van Iločki

2011 – Wit fruit, zacht en romig - wit, medium

Lees meer...
Artikelnummer: Vintič
Stukprijs: €9,95 / Stuk

In het glas

Zien, ruiken, proeven
De Chardonnay Premium van Ilocki heeft een intensieve kleur gedomineerd door geel met groenachtige reflecties. Zachte geuren van appel, peer en perzik komen je tegemoet en de smaak van deze wijn is rijk en zacht.

Lekker bij
Een breed scala aan gerechten zoals soepen en hoofdgerechten van (stevige) vis en gevogelte.

Iločki Podrumi

“Honderden jaren voordat de eerste wijnranken in de Medoc werden aangeplant, werd er in deze regio al wijn geproduceerd. Ik ben er trots op die eeuwenoude traditie in ere te kunnen houden. Met passie, met toewijding, met liefde en altijd met twee handen diep in de grond.” (Ivan Milicevic) 

Het wijnhuis 
Mocht History Channel besluiten een serie programma’s over historische wijnhuizen te maken, dan zal Iločki Podrumi hoog op het verlanglijstje staan. Het trotse wijnhuis aan de Donau cultiveert namelijk wijngaarden die al door de oude Romeinen op waarde werden geschat. Latere Romeinse ‘veroveraars’ – dit keer onder aanvoering van Paus Innocentius XI – bouwden aan het einde van de 17e eeuw het kasteel (‘Odechali’) dat tot op de dag van vandaag de thuisbasis van de wijnkelder is. Hier vind je ook de oudste wijnkelders van de regio, beroemd om de bijzonder constante temperaturen die de wijnen een ideaal opvoedklimaat bieden.

De wijnen
Hoewel Iločki Podrumi internationale bekendheid geniet als producent van karaktervolle Traminers – soms met een licht zoete toets, zoals de droom van een bij over honing – worden er ook prachtige Chardonnay’s en ‘beetgare’ rode wijnen gebotteld. Dat de wijnen in de smaak vallen, blijkt uit de vele prestigieuze prijzen die Iločki Podrumi in de wacht heeft gesleept, inclusief meerdere Decanter World Wine Awards. 

Wijnwetenswaardig
De wijnen van Iločki Podrumi zijn een graag geziene gast tijdens belangrijke evenementen. Zo werd een van de rijke Traminers geserveerd tijdens de officiële kroningsplechtigheid van Queen Elizabeth.

0 sterren op basis van 0 beoordelingen
Wij slaan cookies op om onze website te verbeteren. Is dat akkoord? Ja Nee Meer over cookies »