Bulgur

Bulgur, 1 Kg

Lees meer...
€3,00 Incl. btw
+ -
In winkelwagen
Artikelnummer: FOODbazar's Flavours
Aantal: 1
Levertijd: 1 dag

De inmiddels ingeburgerde Bulgur en dus zo wat overal te koop, maar voor completeness sake toch maar opgenomen in het assortiment en wel in twee varianten en uiteraard niet van Lassie... Uiteraard bieden wel wel keuze nl. wit/fijn, wit/grof en volkoren/fijn.

Zelf waren we nooit echte bulgur afficionados. De keren dat we het aten was het tegen heug en meug wegens de associatie met lege cornflakes-verpakkingen. Inmiddels zijn we om en weten we dat de proof of the pudding in the cooking is. Dus geven we maar even een recept.

"Bulgurpfanne met Schubecktwist" een recept voor 4

  • 800 ml groentenbouillon (we maken deze zelf)
  • 2 uien
  • 2 knoflooktenen
  • 2 courgettes
  • 300 gram bulgur (grove)
  • 6 eetlepels olijfolie
  • 400 gram kerstomaten
  • 2 bosjes platte peterselie
  • zout
  • 1 eetlepel citroensap
  • chillivlokken, mild-zoet
  • 300 gram zachte geitenkaas
  • gemberthee 300 ml
  • handje krenten
  • handje berberisbessen
  • handje pistachenoten
  • snufje mild kerriepoeder
  • snufje kaneel

Oven op 220ºC brengen (conventioneel)

Gemberthee zetten van verse gember (plakken) en daar de krenten 30 minuten in laten trekken, afgieten en uit laten lekken.

Bouillon tegen het kookpunt aanbrengen, ui en knoflook fijn snijden, met laagje olie in de pan op matig vuur doorzichtig laten worden, bulgur erbij en doorroeren. Courgette in dobbelstenen van 1 cm en toevoegen. Het geheel afgedekt 10-12 laten sudderen.

Peterselie fijnsnijden (ook de steeltjes), tomaatjes halveren. Tweederde van de peterselie e de tomaten die samen met de krenten, pistache, en berberisbessen vermengen met de gewelde bulgur, op smal brengem met zout, kerrie, chillivlokken en kaneel. Alles in een ovenschaal overbrengen en de geitenkaas boven het geheel verkruimelen.

Op middenhoogte 12-15 minuten in de oven, bestrooien met de rest van de peterselie en opdienen.

 

0 sterren gebaseerd op 0 beoordelingen
Wij slaan cookies op om onze website te verbeteren. Is dat akkoord? Ja Nee Meer over cookies »