Vintič

Min: €0 Max: €5

Vintič - de expert in wijnen uit Kroatië en Slovenië

Vintič [uitspraak: 'vin-titsj'] zelfst. naamw. 100% v.

1. Samenvoeging van 'vin' (Frans: wijn) en het Zuidoost-Europese achtervoegsel 'tič'.
2. Knipogende variant op 'vintage' ('oogstjaar', 'wijn van bijzonder goed jaar') (ook: 'iets goeds van vroeger dat nu als bijzonder of modern wordt ervaren') (voorbeeld: vintage meubels).
3. Webwijnwinkel met spannende, internationaal hoog aangeslagen wijnen uit de nieuwe oude wereld.

Wie

Vintič is een initiatief van Susanne Dams, geboren Brabantse, getogen Bourgondiër. Susanne, aanstaand dertiger én aanstaand vinoloog, wordt achter de schermen bijgestaan door drie (bijna) even fanatieke wijnliefhebbers. Samen trekken ze er regelmatig op uit om verborgen wijnparels te ontdekken in de 'nieuwe oude wijnwereld', waarbij bijzondere aandacht uitgaat naar duurzaam geproduceerde wijnen met een eigen signatuur.

Wat

Vintič importeert hoogwaardige wijnen met een verhaal. Het verhaal van wijngaarden waar al generaties lang met lokale druivenrassen wordt gewerkt. Het verhaal van wijnkelders die sinds 1450 home sweet home zijn voor erkende kwaliteitswijnen. Het verhaal van de gepassioneerde mannen en vrouwen die de wijngaarden bewerken en de temperatuur in de kelders bewaken. En het verhaal van de wijnen zelf; stuk voor stuk unieke verhalen die een weerspiegeling vormen van de karaktervolle terroirs en het bewogen verleden dat de gebieden kenmerkt.

Waar(om)

De wijnen die we importeren zijn afkomstig uit de 'nieuwe oude wereld', een uitgestrekt gebied dat delen van Servië, Kroatië en Slovenië omvat. Veel van deze domeinen kennen een wijntraditie die terugvoert tot de vijftiende eeuw; een periode dat er in de Medoc nog slechts van wijn werd gedroomd! Vaak gaat het om wijngaarden die 'teen aan teen' staan met erkende kwaliteitsregio's in Italië, Zwitserland of Oostenrijk. Soms zijn de wijngaarden opnieuw in gebruik genomen door ambitieuze jonge wijnboeren. Soms gaat het om wijngaarden waar de wijnscepter al vele generaties door dezelfde familie wordt gezwaaid. En altijd gaat het om wijnen die (nog!) relatief onbekend zijn bij Nederlandse wijnliefhebbers, maar internationaal al op bewonderende smaakpapillen en lovende recensies mogen rekenen. Wijnen dus voor fijnproevers! En Vintič zelf? Wij zijn 'gewoon' gevestigd in het oer-Hollandse Amsterdam.


Geen producten gevonden...

Wij slaan cookies op om onze website te verbeteren. Is dat akkoord? Ja Nee Meer over cookies »