Positively Good for You

Min: €0 Max: €5

Info

Een geweldige collectie 'single estate' extra virgine olijfoliën, met een hoog gehalte aan anti-oxidanten, peciaal geselcteerd op basis van smaak en gezondheidsvoordelen.


Missie

PGFY is ervan overtuigd dat gezonde voeding geen recept hoeft te zijn voor voor eetmisères. Alle p[roducten van dit huis zijn gezondheidsbevorderend in combinatie met een geweldige smaak.


Beschrijving

De zoektocht naar een uitzonderlijke olie leidde tot een reis rond de Middellandse Zee tot dat men terecht kwam in Calabrië, in het uiterste zuiden van Italië. Hier bleek de familie Pata een olijfgaard te bezitten in het oude Monte Poro, waar ze al sinds 1910 olie hebben geperst met een uitzonderlijk goede smaak en kwaliteit.

Voor deze olie worden alleen de door de familie gekoesterde olijven van de Ottobratica variëteit gebruikt. De olie bevat een bovengemiddelde hoeveelheid polyfenole anti-oxidanten, die een goed effect hebben op het hart.*

De olijven worden geoogst als ze nog alle kleurschakering van groen en paars vertonen, waarne ze 'agrumata' worden geperst op de traditionele manier, met smaakmakers als kruiden en vruchten, waarna de olie binnen een paar uur wordt gebotteld. Dit leidt tot een geïnfuseerde olie die perfect is voor salades, pasta's, vlees, vis etc.

----
*EFSA Scientific Opinion Reference 2033 "Olive oil polyphenols contribute to the protection of blood lipids from oxidative stress”.

Use 20ml per day as part of a healthy Mediterranean diet and active lifestyle to enjoy positive health benefits.


Geen producten gevonden...

Wij slaan cookies op om onze website te verbeteren. Is dat akkoord? Ja Nee Meer over cookies »