Noorderlicht

Min: €0 Max: €5

Een prachtig gebouw. Een schitterend bedrijf. Het is de biologische kaasboerderij van Kees en Maria van Gaalen. Ondernemende mensen met een hart voor dieren. En liefde voor hun producten.

Kaasboerderijen zijn er volop. Biologisch boeren is al lang geen uitzondering meer. Maar een biologische kaasmakerij in een moderne onder architectuur gebouwde boerenhofstede kun je zonder meer uniek noemen. Daarom alleen al een bezoek meer dan waard.

WILDE WEIDE KAAS

Om een kaas van topkwaliteit te maken moet alles kloppen: het beste voer op basis van kruidige weilanden, goede en goed verzorgde koeien en het vakmanschap om van de rauwe melk een smakelijke kaas te maken.

Noorderlicht beschikt al jaren over deze zaken en is uitgerust met de modernste apparatuur om de inmiddels befaamde Wilde Weide kaas te maken. Biologische boerenkaas van topkwaliteit. Wilde Weide: streekproduct van het jaar 2005!

De koeien zijn voor het overgrote deel van het Blaarkop-ras, met de karak­teristieke witte kop en zwart omrande ogen. Het is een inmiddels zeld­zaam ras, dat van oudsher in de Oude Rijnstreek voorkomt, de streek waar Maria en Kees vandaan komen. Blaarkoppen passen heel goed in een biologische bedrijfs­voering. Ze zijn sterk, zachtaardig en kunnen met weinig toe. Ook geven ze melk van uitzonderlijke kwaliteit, die zich goed leent om er kaas van te maken.

 


Geen producten gevonden...

Wij slaan cookies op om onze website te verbeteren. Is dat akkoord? Ja Nee Meer over cookies »