Movia

Min: €0 Max: €30

Hiša Movia

De Movia landgoed gaat terug tot 1700, het passeren in de handen van de familie Kristančič met een bruiloft in 1820. Het landgoed strekt zich uit over 22 hectare grond, waarvan ongeveer de helft liggen aan de Italiaanse kant van de Goriška Brda (Collio).Movia is meer dan louter een wijnmerk en de naam van een landgoed op het grensgebied tussen Slovenië (ZGP Brda) en Italië (DOC Collio). Movia is een manier van leven, het leven in al zijn glorie, de zuiverheid van de natuur en de oprechtheid van de auteur. Movia is een label buiten de tijd, een teken van de normen overtroffen de vordering van zoveel wijnkenners over de hele wereld. Van zacht en licht klassiekers, via een reeks van volwassen wijnen met een goede veroudering potentieel, one-offs voor niemand anders in de wereld. Dat en veel meer is wat Movia over gaat. En als je uitstappen uit de kelder en proeven van de wijnen met Aleš, zal u proeven van magie!

Movia is een landgoed van de familie met haar belangrijkste huis in Ceglo, die 22 hectare wijngaarden, waaronder veel van de beste percelen in het grensgebied tussen Slovenië (ZGP Brda) en Italië (DOC Collio). Op de wereld markt van vandaag, Movia is een synoniem voor wijnen met indrukwekkende karakter en buitengewone elegantie. Ze bieden een kijkje in de edelste van de wijnbouw tradities, vaak het overschrijden van de lijn van de algemeen aanvaarde en toepasselijke oenologische praktijken. De eerste stap in het bereiken van Movia wijnen weten is het Vila Marija label, het aanbieden van jonge en frisse wijnen uit jongere wijngaarden. De volgende stap zijn wijnen uit geselecteerde percelen (Turno, Gredič), een inleiding tot het vlaggenschip van het landgoed, black label Movia wijnen. Deze wijnen werden tijd tot volle wasdom te komen in hun eigen kelder gegeven en worden pas vrijgegeven op de markt enkele jaren na hun vintage. Het assortiment wordt aangevuld met Puro mousserende wijnen, het duwen van de envelop in de bereiding van mousserende wijnen. Kort gezegd, we leven ingeblazen pre-klassieke vinificatie procedures die niet terug te keren naar suiker voor hergisting in de fles en verliet de tevredenheid van degorgeren de wijn, meestal alleen ervaren door kelder meesters, aan de consument. Oude procedures en nieuwe perspectieven op wijn zijn nog meer uitgesproken met Lunar die, zoals de Puro, is een wijn zonder toegevoegd sulfiet.
Mova wijnen worden geproduceerd met de hoogste mate van respect voor natuur, geen boetebeleid, geen filtratie. Ze vereisen op te bergen, dat wil zeggen een geschikte kelder. Ons assortiment van wijnen wordt ingevuld door onze gedroogde druiven wijn Esenca, geflankeerd door onze selectie van ambachtelijke grappa.

Welkom in de wereld van wijnen Movia!


Wij slaan cookies op om onze website te verbeteren. Is dat akkoord? Ja Nee Meer over cookies »