Josić

Min: €0 Max: €30

De wijngaarden van Josić liggen in de noordoostelijke hoek van Kroatië, ingeklemd tussen Donau en Drava, tegen de Hongaarse grens aan. Op de Banova Kosi, een heuvel die zich uitstrekt in een west oost, wordt al eeuwenlangaan wijnbouw gedaan. De Romeinen noemde de "Kosi" de gouden berg, niet vanwege de delfstof, maar vanwege de gouden druppels die de hellingen produceerden. De wijn werd met name gewaardeerd vanwege haar verfrissende en aangename karakter.

In 1999 kocht de familie amilie Josic uit Osijek Baranja een oude wijnkelder uit 1935, met een lengte van 42m. Met behoud van de traditionele look werd de kelder vernieuwd en van moderne apparatuur voorzien. Ongeveer tegelijkertijd werd ongeveer 1,6 hectare aan oude wijngaarden aangekocht. Deze wijnstokken, Josićevih en Baranja, produceren kwalitatief hoogstaande wijnen op de hellingen van Banova.

Liefde, ambitie, enthousiasme en ondernemingszin leidden tot resultaat. De wijnen werden bekroond met de eerste prijs tijdens, wonnen goud, zilver en brons op het wijnfestival "Slavin" voor de rassen Riesling, Pinoit Gris en een blend van rode druiven.
Wij slaan cookies op om onze website te verbeteren. Is dat akkoord? Ja Nee Meer over cookies »