Amerigo dal 1934

Min: €0 Max: €5

Amerigo dal 1934 een producent van prodotti tpici  van de hoogste kwaliteit. Van oorsprong was Amerigo dal 1934 een bar in Savigno een klein dorp in de heuvels net buiten Bologna in de regio Emilia Romagna. Alberto Bettini de kleinzoon van de oprichter heeft de bar omgebouwd tot trattoria

De keukenvan de trattoria blinkt uit in het bereiden van streekgerechten. Waarbij de nadruk op smaak en kwaliteit ligt. De uitgangspunten van de menu’s zijn traditioneel, maar de bereiding en de presentatie is van deze tijd.  Voor de ingrediënten worden voornamelijk streek en seizoensproducten gebruikt. De kaart veranderd daardoor met het seizoen mee. Het dag menu garandeert u van  dagverse topproducten. Alberto Bettini de eigenaar, werkt nauw samen met de producenten uit de regio en met de Presidi Slow Food. Dit resulteerde in 2009 in een aantal voor Slow Food geproduceerde producten met ingrediënten uit de Ark van Smaak. Naast Slow Food is Alberto betrokken bij Eataly vestigingen. Voor de eerste vestiging van Eataly in Turijn heeft de dispensa (winkel) en de trattoria van Amerigo model gestaan. Tegenwoordig produceert Amerigo het private label voor alle Eataly vestigingen en worden de producten van Amerigo dal 1934 tot in America verkocht.

Sinds 1998 is de trattoria de trotse bezitter van een Michelinster en krijgt zij keer op keer hoge waarderingen in de Gambero Rosso. Ik ben dan ook erg blij dat de eigenaar in 2008 TRENTANOVE heeft uitgekozen om zijn producten in Nederland op de markt te brengen.

Naast de productie  van de delicatessen en de trattoria, is er sinds een paar jaar heeft de onderneming ook een klein en comfortabel design hotelletje in Savigno. Dit geeft de gasten gelegenheid om ongedwongen van hun diner te genieten en vervolgens in de buurt van de trattoria te overnachten.

www.amerigo1934.it


Geen producten gevonden...

Wij slaan cookies op om onze website te verbeteren. Is dat akkoord? Ja Nee Meer over cookies »