potje, 40 gr
Lees meer...Artikelnummer: | FOODbazar Classics |
Levertijd: | 1 dag |
Sumac wordt gemaakt van de besjes van de fluweel of azijnboom. Deze specerij staat ook wel bekend als zuurkruid, heeft een kenmerkende rode kleur en is - u raadt het reeds - zuur. De boompjes groeien in het wild in het Midden-Oosten en het wordt aldaar ook veel gebruikt als smaakmaker bij onder andere hummus, vleesgerechten, falafel, bulgur en salades.
Normaliter wordt sumak in fijngemalen vorm aangeboden. Asma Leventine tastes importeert zijn sumac uit Libanon in de vorm van besjes. Hieraan is wat zout toegevoegd voor een betere houdbaarheid. Asma biedt zowel de ongemalen besjes als de gemalen versie. Deze laatste is duidelijk grover dan u gewend bent en dat heeft te maken met de versheid. De gemalen bessen zijn wat kleverig en het maalsel gedraagt zich als basterdsuiker.
Berberisbessen van andere aanbieders zijn vaak zo droog dat ze keihard zijn. Wij vinden dat geen aanbeveling omdat ze zich in dat stadium ook niet meer laten rehydreren. Bovendien zijn ze bijna al hun smaak kwijt.
Ingrediënten: natuurlijke sumak en zout
Land van herkomst: Turkije
Voedingswaarde per 100 gr
energie: 1335 kJ/324kcal
vet: 16,6 gr
-waarvan verzadigd: 3,9 gr
vezels: 44,6 gr
eiwitten: 3,8 gr
zout: 3,13 gr