BATIČ, ZARIA 2014

oranje wijn, 0,75Ltr, 13,% vol.

Lees meer...
Artikelnummer: Delicroatia
Aantal: 1
SOORT: 55% Pinela, 20% Zelen, 10% Rebula, 8% Vitovska, 4% Klarnica, 2% Chardonnay, 1% Gele Muscat

KLEUR: Diepe schaduw van geel met ambertinten.

NEUS: Een intrigerend spel van rose, stro, fruit compote, gedroogd fruit, specerijen, alles in perfecte harmonie.

SMAAK: In de buurt van rode wijn tinten, mineralig met een heel sterk gevoel van rook. Een stevig en volledige lichaam is prachtig afgerond door het intens minerale karakter. De afdronk is lang en zuiver.
WIJNGAARD: Vogersko heuvel, Brajda
WIJN DISTRICT: Vipavska Dolina
BODEM: mergel
Gemiddelde leeftijd stokken: 28 jaar
Plantdichtheid: 7000 wijnstokken / Ha
OOGSTEN: handgeplukte selectie
Opbrengst/stok: 0,5 kg
OOGSTTECHNIEK: Zaria vertegenwoordigt de nieuwe dageraad van de eeuwenoude wijncultuur. Het is een cuvee van zeven witte druiven: Pinela, Zelen, Ribolla Gialla, Vitovska, Klarnica, Geel Muscat en Chardonnay.Alle zeven soorten groeien in dezelfde wijngaard zodat ze goed kunnen bestuiven naast elkaar. Dezelfde filosofie wordt gebruikt voor het oogsten - alle zeven soorten worden geoogst en samen geweekt zodat Zaria de perfecte harmonie kan worden.
Zowel de bewerking van de grond, alsmede de maceratie van de druiven worden uitgevoerd met betrekking tot de oude Vipavska dolina wijnbouwtradities die eeuwenlang in gebruik waren, tot de jaren 1950. Het hele proces is sterk verbonden met de fasen van de maan.
Zaria wijn is een weerspiegeling van de opbrengst van 2013. Vanaf het allereerste begin, wordt Zaria gevormd door de nieuwe maan, die de wijn haar jong, levendig en diep karakter geeft.
Zaria gerijpt in Sloveens eiken vaten en is gebotteld zonder filtratie en toevoeging van zwaveldioxide.
Zaria's intense kleur is een gevolg van een zeer lage opbrengst per hectare, langer maceratie en de manier waarop het werd gerijpt.
Zoals Zaria werd gefermenteerd bij buitentemperatuur, is het raadzaam om de wijn te serveren bij 14-15 graden Celsius.
Zaria smaakt helemaal anders dan de conventionele 21e-eeuwse wijn. Ons doel was om de traditionele manier van het maken van wijn, waardoor de wijn zijn helende krachten en blijheid krijgt, te doen herleven.

FILTRATIE: Geen
BOTTLING: Elk vat Zaria werd individueel onder een bepaalde fase van de maan gebotteld.AANTAL FLESSEN: 4.500 of 0,75 flessen
Alcohol: 13,5% vol
Bewaarpotentieel: 2025
0 sterren op basis van 0 beoordelingen
Wij slaan cookies op om onze website te verbeteren. Is dat akkoord? Ja Nee Meer over cookies »