Anchoas en aceite de oliva (Ansjovis in olijfolie)

Blikje 47,5 gram

Lees meer...
Artikelnummer: FOODbazar Classics
Levertijd: 1-3 dagen

Ansjovis wordt sterk gezouten in diverse keukens gebruikt, variërend van lekkernij tussendoor tot topping voor pizza's. Gepekelde ansjovis moet vaak ruim een maand in het zout liggen voordat deze zijn smaak heeft gekregen. Dit wordt met name in Mediterrane landen als Griekenland, Italië en Frankrijk gedaan.

In Spanje wordt de ansjovis vaak eerst in azijn of citroensap gelegd. Na een nacht in het zuur, wordt er olijfolie, knoflook en peterselie over gedaan en vervolgens wordt de vis als tapas gegeten.

In Zuidoost-Azië wordt de vis vaak verwerkt tot vissaus. Voor vissaus wordt de vis gefermenteerd. De Romeinen deden dit ook en zij noemden hun saus garum. De bekende Engelse worcestersaus bevat ook gefermenteerde ansjovis.

Van ansjovis wordt ook ansjovisboter gemaakt.

Enkele gerechten waar ansjovis in gebruikt wordt, zijn de Franse salade niçoise en de Italiaanse bagna cauda.

Ingrediënten

Ansjovis (Engraulis engrasicolus), biologische olijfolie, zout. Gevangen met ringzegen.

Voedingswaarde/100 gr

energie - 183 Kcal/766 Kj
vet - 9,6 gr
-w.v. verzadigd 1,2 gr
koolhydraten - 0,0 gr
eiwit - 4,0 gr
zout - 14,6 gr

 

0 sterren op basis van 0 beoordelingen
Wij slaan cookies op om onze website te verbeteren. Is dat akkoord? Ja Nee Meer over cookies »