Ancho chilipeper

gedroogd, 75 gram

Lees meer...
Artikelnummer: FOODbazar Classics
Levertijd: 1-3 dagen

De gedroogde Ancho is een mild pittige peper met zwartbruine kleur en fruitige, rokerige smaak. De Ancho is de gedroogde en rijpe variant van de Poblano en is een veel gebruikte peper in de Mexicaanse keuken. De Ancho peper is een belangrijk ingrediënt in vele chilipoeders, salsa’s en sauzen. Zo is het ook een essentieel ingrediënt in vele Mexicaanse Moles.

De Ancho en Mulato zijn beide gedroogde varianten van de Poblano. Het verschil tussen de beide gedroogde pepers is het oogst moment. Ancho pepers worden geplukt als ze oogst rijp en rood zijn, terwijl de Mulato pepers nog langer aan de plant rijpen tot ze donker rood zijn en bijna van de plant af vallen. De gedroogde Ancho is iets fruitiger qua smaak in vergelijking met de gedroogde Mulato die een rijpere en rokerige smaak heeft, beide pepers zijn mild heet.

Bereiding
• Maal de gedroogde pepers tot vlokken/flakes of poeder.
• Wel de gedroogde pepers met heet water. Laat ze voor 15 minuten in heet water weken en snij/hak vervolgens in gewenste grootte.
• Bak de gedroogde pepers in een matig warme droge pan voor ongeveer 2 minuten. Dan komen de essentiële oliën vrij en geven ze meer smaak af.

Bewaren/houdbaarheid
Goed afgesloten nog heel lang te bewaren, maar voor de optimale smaak en pittigheid niet langer dan een jaar. Vermijd blootstelling aan licht, door (zon)licht gaan de pepers verkleuren en wordt de smaak minder.

Land van oorsprong
Mexico

0 sterren op basis van 0 beoordelingen
Wij slaan cookies op om onze website te verbeteren. Is dat akkoord? Ja Nee Meer over cookies »