Amandelmeel 500 gr, donker

prima bakeigenschappen, minimaal percentage koolhydraten en vet (olie)

Lees meer...
€10,18 Incl. btw
+ -
In winkelwagen
Artikelnummer: Öhlmühle Solling
Aantal: 15
Levertijd: direct leverbaar
DE-ÖKO-005
EU-
Landwirtschaft

Amandelmeel

Na het persen van zaden en noten blijft een zogeheten perskoek over. Vaak wordt dit restproduct simpelweg gebruikt als brandstof, maar bij Ölmühle solling vindt men dit maar zonde. Zo kan van de perskoek die overblijft bij de productie van amandelolie fantastische amandelmeel worden gemalen. Deze is zo geliefd, dat de vraag naar het meel groter is dan die naar de olie. Een van de redenen is dat dit meel logischerwijs minder olie bevat (slechts 12%) dan het gangbare amandelmeel, relatief veel proteïne (35%) en vezels (21%). De hoeveelheid koolhydraten bedraagt slechts eentiende van dat van tarwebloem. Verder heeft het erg gunstige bakeigenschappen door een bovengemiddeld zwelvermogen.

De kleur van amandelmeel is afhankelijk van het basisproduct. Soms worden de amandelen met vlies geperst, soms zonder. In het eerste geval is het meel duidelijk donkerder van kleur. Voor het bakresultaat maakt het echter niet uit. et is overigens glutenvrij en kan behalve voor gebak ook prima worden gebruikt als toevoeging in Muesli, desserts en het verfijnen van sauzen, ijs etc.

Bij bakken kan 10%-20% van de (tarwe)bloem door een notenmeel worden vervangen. Omdat absorbtievermogen van deze meelsoorten veel hoger is dient de hoeveelheid vloeistof navenant worden aangepast.

Bewaren van notenmeel

Ale meelsoorten die worden gemaken van noten (hazelnoot, walnoot etc) dienen met zorg te worden bewaard. De verpakkiing dient goed afgesloten te worden zodat er geen vochtige lucht bij kan komen. Hiermee wordt klontvorming en schimmelvorming voorkomen. Daarnaast moet de bewaartemperatuur onder de 20ºC. blijven omdat er anders aflatoxine kan ontstaan.

Gemiddelde voedimgswaarde

Energie: 1749 kJ / 375 kcal
Vet: 12 g 
- waarvan verzadigde vetzuren: 0,8 g
- waarvan onverzadigde vetzuren: 9,1 g
- waarvan meervoudig onverzadigd (Omega-3- und Omega-6-Fettsäuren): 2,1 g
 
Koolhydraten: 10,7 g
- waarvan suiker 10,7 g
Eiwitten: 45,3 g
Zout: 0,02 g
Vezels: 21,4 g
 
Ingrediënten

Amandelmeel*
*van biologisch geteelde amandelen. Kan sporen bevatten van de volgende noten en zaden: amandel, hazelnoot, walnoot, kokosnoot, lijnzaad, sesam, hennep en pompoenpit.

Glutenvrij

Bewaren

In goed gesloten verpakking koel en donker bewaren.

Houdbaarheid

6 - 9 maanden

Keuzestress

Om u in staat te stellen een goed geïnformeerde keuze te maken uit meelalernatieven, de onderstaande overzichtelijke tabellen.

Rangschikking op basis van proteïne

meelsoort energie kJ/Kcal per 100gr vet gr/100gr koolhydraten gr/100gr vezels g/100gr proteïne
g/100gr
mineralen
g/100gr
druivenpit 1047/256 4,4 6,1 - (1,9) 21,3 12,7 0,025
kokos 1297/321 7,0 23,7 - (8,9) 40,8 17,5 0,1
hazelnoot 1700/407 17,0 24,5 - (8,5) 22,7 27,8 0,01
chiazaad 1165/281 6,8 4,5 - (0,5) 44,5 28,3 0,1
hennep 1542/368 9,4 32,0 - (6,9) 20,3 28,7 0,02
sesam 1627/388 11,9 29,4 - (0,5) 21,3 30,4 0,02
lijnzaad 1460/352 13,0 0,1 - (0,0) 43,9 36,8 0,1
walnoot 1673/399 14,8 16,5 - (16,5) 12,5 43,8 0,01
pompoenpit 1652/394 12,3 18,0 - (2,1) 15,1 45,3 0,01
amandel 1749/375 12,0 10,7 - (10,7) 21,4 45,3 0,02

Rangschikking op basis van vezels

meelsoort energie
kJ/Kcal per 100gr
vet gr/100gr koolhydraten gr/100gr vezels g/100gr proteïne
g/100gr
mineralen g/100gr
Walnuss 1673/399 14,8 16,5 - (16,5) 12,5 43,8 0,01
Kürbiskern 1652/394 12,3 18,0 - (2,1) 15,1 45,3 0,01
Hanf 1542/368 9,4 32,0 - (6,9) 20,3 28,7 0,02
Sesam 1627/388 11,9 29,4 - (0,5) 21,3 30,4 0,02
Traubenkern 1047/256 4,4 6,1 - (1,9) 21,3 12,7 0,025
Mandel 1749/375 12,0 10,7 - (10,7) 21,4 45,3 0,02
Haselnuss 1700/407 17,0 24,5 - (8,5) 22,7 27,8 0,01
Kokos 1297/321 7,0 23,7 - (8,9) 40,8 17,5 0,1
Leinsamen 1460/352 13,0 0,1 - (0,0) 43,9 36,8 0,1
Chiasamen 1165/281 6,8 4,5 - (0,5) 44,5 28,3 0,1
 
 
 
 
 
 
 

 

0 sterren gebaseerd op 0 beoordelingen
Wij slaan cookies op om onze website te verbeteren. Is dat akkoord? Ja Nee Meer over cookies »