Aka Miso (donker)

Gefermenteerde smaakgever

Lees meer...
Artikelnummer: FOODbazar Classics
Levertijd: 1-3 dagen

Smaakgever van gefermenteerde sojaboon.

Miso is een traditionele smaakgever uit de Japanse keuken. Het wordt vervaardigd door het fermenteren van sojabonen met zout en koji (een schimmel die enzymen in rijst activeert zodat het aanwezig zetmeel in eenvoudige suikers wordt omgezet) en soms rijst, gerst, zeewier of andere ingrediënten. Het resultaat is een dikke pasta die gebruikt wordt voor sauzen, het inleggen van groenten of om te mengen met dashi tot misosoep.
 
Deze donkere variant heeft een langere fermentatieperiode achter de rug waardoor ze een sterkere, spannender en hartiger smaak heeft dan de lichte variant. Naast de andere wijze van fermenteren is aan deze miso meer soja en zout toegevoegd het geen de smaak intenser maakt.
 
Voedingswaarde per 100 gram
 
 
Energie (kcal) 198
Vet 6 g  
Verzadigd 1,1 g  
Meervoudig onverzadigd 3,2 g  
Enkelvoudig onverzadigd 1,2 g  
Cholesterol 0 mg  
Natrium 3.728 mg  
Kalium 210 mg  
Koolhydraten 26 g  
Voedingsvezels 5 g  
Suikers 6 g  
Eiwitten 12 g  
Vitamine A 87 IU Vitamine C 0 mg
Calcium 57 mg IJzer 2,5 mg
Vitamine D 0 IU Vitamine B6 0,2 mg
Vitamine B12 0,1 µg Magnesium 48 mg
0 sterren gebaseerd op 0 beoordelingen
Wij slaan cookies op om onze website te verbeteren. Is dat akkoord? Ja Nee Meer over cookies »