Bucherie

Min: €0 Max: €10

Great Glen Charcuterie produceert gedroogde worstsoorten en Chorizo’s uitsluitend van in het wild geschoten hertenvlees in Schotland. De producten van Great Glen Charcuterie zijn meerdere malen bekroond in Engeland met de „Great Taste Award” (de engelse onderscheiding voor food- en drinkspecialiteiten). Vanaf oktober zijn de producten van Great Glen ook in Nederland verkrijgbaar via Bucherie.

Great Glen is een klein familiebedrijf in Schotland dat alleen vleeswaren maakt van in het wild geschoten hertenvlees. Great Glen Game is opgezet door de Nederlander Jan Jacob Baak die sinds 2000 met zijn gezin in Schotland woont.

In the Highlands van Schotland worden jaarlijks 70.000 herten gedood om schade aan bossen en gewassen te beperken. Jan Jacob en Anja Baak maken van dit vlees unieke charcuterie zoals Salami’s en chorizo worstjes.

Hertenvlees is bekend om de gezonde eigenschappen (weinig vet, bijna geen cholesterol en veel omega 3 vetzuren). De herten charcuterie is dan ook een heel gezond alternatief voor de normaal van varkensvlees gemaakte produkten zoals salami's.

Anja en Jan Jacob Baak zijn een Nederlands echtpaar dat in Schotland woont en werkt. In 2002 zijn ze gestart met het maken van vleeswaren van hertenvlees. In het kleine plaatsje Roy Bridge in de schotse hooglanden maken ze alle producten met de hand. Jan Jacob ontwikkelde zelf een fermentatieprocede om met bacterieculturen een perfecte, smaakvolle en smeuïge salmi te maken zonder gebruik van varkensvet. Jan Jacob Baak en zijn vrouw Anja leverden eerst uitsluitend aan de Britse markt, maar nu exporteren ze de salami’s en chorizo-worstjes en ook naar Nederland.


Wij slaan cookies op om onze website te verbeteren. Is dat akkoord? Ja Nee Meer over cookies »