Schelvisfilet - ca. 150 gram

€2,06 Incl. btw
+ -
In winkelwagen
Artikelnummer: Visonline
Aantal: 20
De schelvis is een kabeljauwachtige. Hij is gemiddeld 35 centimeter lang, maar kan een lengte bereiken van 112 centimeter met een gewicht van 16,8 kilogram. De vis kan maximaal 20 jaar oud worden. De vis is van boven donkergroen tot bruin met zilvergrijze flanken en een witte buik. Kenmerkend is de grote ovale donkere vlek onder de eerste rugvin.

Culinair gezien is het een echte wintervis, een grote broer van de wijting en twee vissen die weinig worden gekocht. In Groot-Brittannië is de vis populairder (haddock) en dat is terecht. Het vl;ees ius zacht van structuur en volgens kenners lekkerder dan dat van kabeljauw. Ook de lever is een echte delicatesse.

De vis heeft een karakteristieke 'duimdruk' op beide flanken die aan de heilige Petrus wordt toegedicht. De vis werd zo getekend omdat hij de heilige wat geld gaf om belasting te betalen. Dit verhaal is onmogelijk aangezien de vis niet in de Zee van Galilea is aangetroffen.

Schelvis is prima om te bakken, te frituren of te stoven. Het visvlees is los van structuur en moet daarom met beleid wiorden behandeld. 

0 sterren gebaseerd op 0 beoordelingen
Wij slaan cookies op om onze website te verbeteren. Is dat akkoord? Ja Nee Meer over cookies »