Single estate, extra vergine olijfolieinfusie bergamot - 250ml glazen fles

Artikelnummer: OlioItalia
Aantal: 1
Stukprijs: €19,90 / Liter

Biologische 'single estate' agrumato extra vergine olijfolie met vers geplukte biologische door de Calabrische zon verwende bergamotvruchten. 

Een heel mooie begeleider van visgerechten, gestoofd vlees, gegrilde groente, pittige kazen, vruchtensalades, 'droog' gebak en desserts op chocoladebasis.

De bergamot staat onder wetenschappers bekend als Citrus Bergamia Risso, maar eigenlijk stamt de naam af van het Turkse "beğ armudi", wat "peer van de heer" betekent. De vruchten worden vrijwel uitsluitend in Calabrië geteelt, binnen een zeer beperkt gebied aan de Ionische kust in Reggio Calabria. Alleen daar heerst het voor deze teelt benodigde microklimaat.

De vruchten zijn tussen november en maart plukrijp en de bloeiperiode begint meteen daarna, in maart, als ook de regenperiode achter de rug is.

De specifieke geurstof is een essentiële grondstof in de internationale parfumindustrie, maar deze stof wordt tevens ingezet voor farmaceutische doeleinden vanwege haar antiseptische en anti-bacteriële werking. De voedingsmiddelenindustrie gebruikt de vrucht met name voor snoep, drank, met name likeuren en voor de befaamde earl grey thee.

In de keuken wordt de bergamot gewaardeerd om voorgerechten en hoofdgerechten van een speciaal, geraffineerd, accent te voorzien.

Ingrediënten

extra vierge biologische olijfolie

97%

biologische bergamot

3%

Voedingswaarde per 100ml

energie 3566kJ/852kcal
vet 89g
- verzadigd 16g
- enkelvoudig onverzadigd 89g
- meervoudig onverzadigd 7,8g
vitamine E 26,2mg
koolhydraten 0g
- suikers 0g
proteïne 0g
zout 0g
inhoud 250mle

Op een donkere en koele plek - buiten direct bereik van zonlicht - bewaren.


0 sterren gebaseerd op 0 beoordelingen
Wij slaan cookies op om onze website te verbeteren. Is dat akkoord? Ja Nee Meer over cookies »