Aceto Balsamico di Modena IGP Biologico/biologisch

250 ml balsamicoazijn

Lees meer...
Artikelnummer: FOODbazar Classics
Levertijd: 1 dag

Balsamicoazijn wordt gemaakt van laat geplukte trebbianodruiven uit de omgeving van Modena.

Aceto balsamico traditizionale is minstens twaalf jaar oud, maar er is balsamico te koop die veel en veel ouder is en daarmee ook veel en veel duurder. De azijn wordt gemaakt door de geperste druiven boven een zacht vuur te verhitten en zodoende te reduceren. Hierbij verdampt 30%-70% van het aanwezige water. Daarna wordt balsamico van een eerdere productie toegevoegd waarna een fermentatieproces begint waarbij de suikers achtereenvolgens worden omgezet in alcohol en daarna in azijnzuur.

De azijn wordt gelagerd in houten vaten die in acetaia worden opgeslagen. De azijn verdampt langzaam en wordt dan aangevuld met azijn van een latere lichting.

 
0 sterren gebaseerd op 0 beoordelingen
Wij slaan cookies op om onze website te verbeteren. Is dat akkoord? Ja Nee Meer over cookies »