Lane Snapper

Lane Snapper (hele vis)

Lees meer...
€2,41 Incl. btw
+ -
In winkelwagen
Artikelnummer: Fishes
Stukprijs: €23,35 / Kilogram

De lane snapper (Lutjanus synagris)is algemeen voorkomend in grote delen van de Atlantische Oceaan. Hij geeft echter de voorkeur aan koraalriffen en plekken met veel vegetatie en een zanderige bodem.

Evenals de red snapper maakt hij in groepen boven koraalriffen maakt op vooral inktvis, weekdieren en kreeftachtigen. De smaak van de lane snapper lijkt veel op die van de zeebaars. Het visvlees heeft wat weg van de roodbaars maar is wat betreft structuur veel steviger.

De aanvoer van de lane snapper is veel minder is grillig dan van de red snapper. Dat heeft mogelijk te maken dat deze soort zich makkelijker laat vangen dan de andere snapper soorten omdat hij agressiever is en minder alert of vistuig. De dieren worden namelijk met lijn en haak gevangen.

Neem voor u bestelt svp even contact met ons op om teleurstelling te voorkomen, want het blijft een wilde vis en dus bestaat de kans dat er soms heel weinig aanvoer is of dat er alleen hele grote of kleine vissen worden aangeland.

Vergeet niet meteen een coolpack bij te bestellen.

 


Antilliaanse snapper 

Uit ervaring weten we dat Antillianen erg van lekker eten houden, maar we hebben de indruk dat de Antilliaanse keuken in Nederland wat ondergewaardeerd wordt en daar willen we graag wat aan doen.

De red snapper is een vis die niet in onze wateren voorkomt - wel in de wateren van Nederlandse gemeenten in de Caraïben, maar dus niet in de Noordzee.

Antillianen kennen de vis als Piska Korá (letterlijk vertaald ‘rode vis’) en het is één van de meest gegeten vissoorten op de Antillen. Dit is een redelijk simpel recept voor deze mooie vis met een bijpassende Antilliaanse omlijsting.
  • 1kg red snapper
  • 3 teentjes knoflook
  • sap van 1 limoen
  • zout
  • zonnebloem- of arachideolie
De omlijstende saus
  • 1 rode paprika, in blokjes
  • 1 ui, gesnipperd
  • 1 tomaat, in blokjes
  • 1 madame jeanette peper
  • 1 eetlepel boter + 1 eetlepel olie waarin de vis is gebakken
  • 1 bouillonblokje
  • 1 kopje water
Maak de vis goed schoon. Haal eventuele schubben eraf met een mes (de vis eerst nat maken, zodat niet de hele keuken onder de schubben komt te zitten!) en verwijder de ingewanden (of geef dit aan bij het bestellen). Spoel de vissen schoon, dep ze droog met keukenpapier en besprenkel ze met het limoensap. Strooi er zout over en laat goed drogen!

Doe de teentjes knoflook een koude koekenpan en voeg een ruime laag olie toe. Verhit de olie en verwijder de knoflook wanneer die begint te verkleuren. De knoflook niet meer gebruiken. (dit is om de vis niet aan de bodem van de pan te laten kleven en voor extra smaak)

Bij het gebruik van hele vissen de zijkanten van de vis driemaal inkerven met een mes, zodat alle stukjes even snel gaar worden.

Bak de vis op gemiddelde temperatuur totdat de buitenkant krokant wordt.

Voor de saus verhit u 1 eetlepel van de olie waarin de vis heeft gebakken met 1 eetlepel boter.

Voeg de ui en paprika toe en bak 5 minuten op zacht vuur. Voeg nu de tomaat, het water en het bouillonblokje toe.

Laat de saus ongeveer 30 minuten koken. Voeg eventueel een madame Jeanette peper toe voor extra smaak en hitte.

Serveer de vis met gebakken banaan, rijst of funchi.

ron: Antilliaanse Eten - hopi dushi

 

0 sterren gebaseerd op 0 beoordelingen
Wij slaan cookies op om onze website te verbeteren. Is dat akkoord? Ja Nee Meer over cookies »