Citroen ingelegd met zout en water

Onmisbare smaakmaker in verschillende keukens rond de Middellandse Zee

Lees meer...
Levertijd: 1 dag

Citroen met zout en water volgens Van Dam, Ottolenghi en vele anderen een mooie combinatie met veel gerechten. Ook wel bekend als Msir. Het is wel zelf te maken, maar het is wel zaak om kleine citroenen te gebruiken met een dunne schil. Het is even een werkje, maar de ingemaakte citroenen blijven jaren goed. Overigens gaat het bij de toepassing om de schil die door het inmaken haar bitterheid verliest.

Ottolenghi heeft twee recepten voor het inmaken, een traditionele versie die veel tijd kost en een snelle die leidt tot instant bevrediging.

 

Citroen met azijn

Ingrediënten:

Citroen, water, zout, azijn, E223

Netto gewicht: 630 gr
Uitlek gewicht: 400 gr

0 sterren gebaseerd op 0 beoordelingen
Wij slaan cookies op om onze website te verbeteren. Is dat akkoord? Ja Nee Meer over cookies »