Scherpe ajvar van Doora

Scherpe ajvar 350 gr

Lees meer...
Artikelnummer: Doora
Aantal: 1
Levertijd: direct leverbaar

Het woord ajvar komt van het Turkse hayvar, dat viskuit ofwel kaviaar betekent. Ergens aan het einde van de 19e eeuw schijnt er in Belgrado een tekort aan steureitjes te zijn ontstaan en begon men een pasta van geroosterde paprika’s als substituut te serveren. Het werd rode of Servische kaviaar genoemd en veroverde al snel de hele Balkan.

Ajvar is in deze contreien een belangrijk inmaakproduct: een manier om de overvloedige groenteoogst aan het einde van de zomer te conserveren.

Aldus Janneke Vreugdenhil in het NRC van 15 september.

Ajvar is lekker bij gegrild vlees, maar kan ook op brood worden gesmeerd, is een prima vervanger van mayonnaise etc. Naast de milde variant is er ook een pittige soort. 

0 sterren gebaseerd op 0 beoordelingen
Wij slaan cookies op om onze website te verbeteren. Is dat akkoord? Ja Nee Meer over cookies »