Bavette of vanglap (rundvlees)

vlees voor kenners, ong. 600 gr

Artikelnummer: Ferry Lempers
Levertijd: direct leverbaar
Stukprijs: €16,50 / Kilogram

Onze "geheimtip" als het om rundvlees gaat. Vergeet de biefstuk en verwen uzelf met een stuk vlees war wel smaak aan zit. Minder mals dan de haas wellicht, maar wat is er tegen snijden en kauwen. Dit stuk vlees wordt gesneden uit de vang, een spier die tegen de achterpoot aanligt. In tegenstelling tot de haas, is dit een echte werkspier en dus beter doorbloed en met een mooie vetdooradering. Dat maakt dat dit stuk vlees veel meer smaak heeft.

Dat de bavette minder duur is dan de entrecôte of de filet, tournedos (haas) heeft alles te maken dat en rund maar weinig bavette oplevert en dus is het een onbekend stuk vlees.

 

Bereiden als biefstuk, maar hij mag iets langer in de pan of op de grill blijven.

0 sterren gebaseerd op 0 beoordelingen
Wij slaan cookies op om onze website te verbeteren. Is dat akkoord? Ja Nee Meer over cookies »